Gjør din Mac raskere

Raskere macMac har de seneste årene bygd seg opp en posisjon som den computeren de aller fleste ønsker seg. Det er mange grunner til dette. Alt fra design til programvare spiller her en rolle. Allikevel er det et aspekt som kanskje spiller en større rolle enn vi tror. Vi mennesker verdsetter trygghet utrolig høyt, og her er Mac-en helt uvurderlig. Aldri hører om vi virus eller annen skadelig data på Mac-en. Det vil derimot ikke si at det er mye ”søppel” som samler seg opp her også. Se for deg din computer som ditt hjem. På computeren bruker du både det ene og det andre, men sjelden kaster vi det eller sletter det. Vi slenger det inn i et åpent rom, det vil si en mappe på Mac-en, og lagrer det der. Selv når vi ikke trenger filer, så gjør vi akkurat dette. Dermed fyller disse mappene opp Mac-en ganske så raskt. Dette gjør din Mac tregere, og din opplevelse dårligere. Heldigvis finnes det derimot en løsning der ute. Med rensing av din Mac så kan du revitalisere den maskinen du en gang elsket for sin fart. Mac-en har tross alt potensialet til å gi deg det du trenger, du må bare ta i et tak og rydde ”rommene” dine som nå er fulle av søppel.

Mange søppelfiler som gjemmer seg

Først og fremst vil rengjøring starte på overflaten. Her er de mest åpenbare junkfilene du kan tenke deg. Dette er ofte filer som kommer med på kjøpet når du laster ned andre filer eller når du besøker nettsider som helt uten din tillatelse gir deg filer. Din Mac har kanskje ikke så mange filer under denne kategorien, men det er allikevel kjekt å fjerne endel her. Videre kan rengjøring finne duplikater. Ofte lagres ting flere gang og da i duplikater. Det kan fort ente opp med flere enn to versjoner også. Uansett, så er dette ugunstig, da to eller flere av mange av dine filene kan overfylle din Mac uten at du ønsker det. Det er derimot rimelig enkelt å finne disse to ovennevnte problemene på egenhånd. De er rett og slett så åpenbare. Selv om et program er behjelpelig i at du ikke trenger å se gjennom mange mapper, så er det heller de mer skjulte filene som er interessante. Et eksempel på dette er restfiler som blir værende fra programmer som du avinstallerer. Disse kan være lure, og før du vet ordet av det har programmet gjenlagt en fil som gir deg beskjed om å reinstallere programmet. Vær derfor meget varsom på dette, da det både tar plass og er irriterende.

Pust friskt liv i din Mac

Så sant du setter i gang rengjøringen vil du merke en forskjell. Selv ved en liten rengjøring på egenhånd vil du legge merke til forandringen. Da kan du jo bare se for deg hvordan det blir med en proff rengjøring. Det blir litt som å vaske huset selv kontra hyre inn en profesjonell rengjører. Det trenger ikke koste all verdens å få din Mac tilbake til toppnivå. Bruk et rengjøringsprogram i dag for å puste friskt liv i din Mac.