Kjøpe eller abonnere på nyttig programvare

Når du først har brukt mye av pengene dine på en ny PC, enten du har brukt av oppsparte midler eller om den er finansiert gjennom lån, så er det viktig at du får brukt den til det du har kjøpt den for å bruke den til. Men da står plutselig nye utgifter i kø. For en PC uten programvare er ikke til mye nytte uten programvare som dekker dine behov.

Gratis programvare på nettet

programvareEn datamaskin er jo som regel levert med operativsystem og noen veldig enkle program som Wordpad, nettleser og noe andre småprogrammer. En del programmer kan man også finne gratis alternativer til på internett, og disse er ofte enkle å laste ned og bruke. Her kan vi nevne som eksempler, Open Office som et alternativ til Microsoft Word og Excel, Gimp som et alternativ til Photoshop for bildebehandling eller Audacity som alternativ for redigering av lydfiler.

En del av disse programmene er faktisk fullt brukbare Og vi kunne fortsatt å ramse opp gratis alternativer til det meste. Det skal vi derimot ikke gjøre, men ta gjerne en runde selv på nettet og google gratisprogrammer som kan være nyttige for nettopp deg. Du vil garantert bli overasket over utvalget Et raskt søk på gratis bilderedigeringsprogram ga oss over 10000 treff å velge i.

Men selv om mange av disse programmene er fullt brukbare, så er det vel grunner til at de fleste ønsker å bruke programmer som man betaler for. For dette er jo programmer som man forventer at virker med skikkelig support, kompatibilitet og oppdateringer. Du kan liksom ikke forvente at du kan klage på et gratis program som er utviklet på dugnad.

I hvert fall bør du ha noen viktige kvalitetsprogram i bunnen så kan du heller fylle på med litt annet du kan finne på å trenge utenom, i gratisvarianten.

Abonnere eller kjøpe?

Men kvalitetsprogram koster, noe som du kan komme til å merke når det meste av budsjettet gikk med til selve PC-en. Kanskje har du ikke lyst eller mulighet til å belaste kredittkortet ditt med noe mer heller.

En programpakke de fleste nok trenger er vel Microsoft Office. En programpakke som inneholder veldig mye av det du trenger til daglig, enten du skal skrive brev, lage en presentasjon eller sette opp et regneark over familiens utgifter. Veldig nyttig, men koster fort en del.

Hvorfor ikke da heller benytte seg av muligheten til å abonnere på det. Microsoft Office 365 pakken tilbyr akkurat dette. For 649 kroner i året (eller 65 kroner i måneden) kan du abonnere på hele pakken. Øker du årsprisen til 899 kroner så kan du ha den på hele 5 PCer.

Men hvilke fordeler har du ved å abonnere. Selvfølgelig først og fremst så slipper du unna den høye prisen som gjelder ved engangskjøp. I tillegg har du en alltid oppdatert programvare, kundestøtte, noe gratis ringetid på Skype, og ikke minst inneholder abonnementet lagringsplass i skyen, noe som muliggjør at du kan hente dokumentene dine fra der det måtte passe. Du kan lese mer om flere fordeler her.

Og Microsoft er ikke alene om å tilby abonnement på sin programvare. Og bare for å nevne en til for mangfoldets skyld, så hvorfor ikke Adobe Creative Cloud som tilbyr redigerings og designer programmer som abonnement.

Om dette er en god løsning for deg, og din lommebok vet vi ikke, men vi foreslår at du tar en titt på de forskjellige alternativene før du øker banklånet ytterligere i det minste.