Nyttige gadgets til PC

pc-gadgetsSom skrevet tidligere, så kan det være lønnsomt når du kjøper PC og prute på priser. Selvfølgelig er det ikke alltid butikken er villige til å gå ned på prisen på selve datamaskinen, men jeg har opplevd å få med ekstrautstyr og gadgets til meget fordelaktige priser på kjøpet. Ting jeg allikevel hadde kjøpt med, så hvorfor ikke være litt frempå under forhandlingene. Litt gadgets på kjøpet er alltid fint.

Hva er egentlig gadgets

Men hva er egentlig gadgets. Vel, forslagene er mange men man kan vel si at det er en dings som har en eller annen nyttefunksjon. Det kan nok være litt vanskelig i mange tilfeller å skille mellom ekstrautstyr og gadgets. Derfor velger vi i denne artikkelen å ikke gjøre det. Vi blander det helse sammen under fellesbetegnelsen gadgets rett og slett.

En rask kikk i diverse kataloger og nettbutikker levner ingen tvil om at gadgets er populært her i landet. Side opp og side ned er fylt med alt mulig av nyttige, og mindre nyttige, duppeditter. Mange av dem knyttet opp mot dagens datasamfunn. Noe er bare morsomt, annet bidrar faktisk til å gjøre hverdagens dataøkter enklere.

Og vi samler nok på oss mye uten å tenke over at det er gadgets. Selv ble jeg veldig overasket da jeg startet opp jakten i området rundt min egen PC. Min PC er nemlig oppsatt med relativt mange USB-porter. I og med at mange oppladbare ting i dag kan bruke USB til å lades, så var det ikke helt snaut med USB-ledninger og ladestasjoner som tok opp mye plass på skrivebordet mitt. Et lite tips her er å huske å merke alle laderne med en gang om hva de er til. Sparer deg for mye grubling senere.

Hva trenger du av gadgets

Hva du velger å koble til din PC av gadgets, er selvfølgelig avhengig av hva du bruker datamaskinen din til. For meg som hovedsakelig bruker den til tekstskriving, bilderedigering og produksjon av lysbildeshow, og annen multimedia, er et godt tastatur og en god mus det viktigste. I og med at jeg også redigerer en del bilder så har jeg mye glede av å ha et digitalt tegnebrett koblet til sammen med musen. Gjør arbeidet mitt med bilder mye mer effektivt. Bilder tar mye plass etter hvert så et par eksterne harddisker er også til stor nytte. For lyd har jeg et gammelt miksebord av analog type og ved hjelp av et eksternt lydkort av den digitale typen tilfredsstiller den mine behov for mikrofoner, hodetelefoner og alt annet jeg trenger på lyd-siden.

For deg er det sikkert andre behov som gjelder. Hvilke vet du best selv, men du kan være relativt sikker på at du finner nyttige gadgets som dekker disse også. Mange, spesielt i den yngre garde, bruker mye tid på PC-spill, og utvalget er enormt innen konsoller, spesialtilpassede tastatur og mus, dansematter, og man vet knapt hva. Men hvorfor ikke. Mye av disse varene kommer fra Kina og er ganske billige, og faktisk så er ikke kvaliteten verst på mye av det heller.

Mulig det løser ett problem for julegavekjøperen i deg også, når du ikke helt vet du hva du skal finne på. Still deg selv spørsmålet om hva vedkommende liker å drive med på PC-en sin.